РАСПРАВА У ЕМИСИЈИ: Несторовић тврди да због овога више умиру мушкарци од короне, а онда се др Кисић жустро успротивила!

Професор доктор Бранимир Несторовић и докторка Дарија Кисић Тепавчевић гостовали су синоћ у специјалној емисији на ТВ Пинк и говорили о епидемији коронавируса.

Поред њих, гост је био и нулти пацијент Игор Ђантар, који је причао о свом искуству са овом заразом, а у једном тренутку дошло је до врло интересантне ситуације између двоје доктора.

Доктор Несторовић покушао је да објасни зашто више мушкарци обољевају од короне у односу на жене.

– Структура је таква да много више мушкараца у Европи обољева од жена. Прва теорија је била због естрогена, онда кад смо погледали да чешће обољевају дечаци од девојчица, али и старије особе исто су мушког пола. Изгледа да се ту нешто догађа. Има ту нека теорија да се жене чешће баве децом, па пролазе све њихове респираторне проблеме и онда јачају – рекао је Нестровић, али га је онда прекинула докторка Кисић Тепавчевић.

– Немојте, професоре, да испадне да се мушкарци не баве децом. Када су у питању заразне болести ту је више у питању изложеност, него нека диспозиција или склоност. Естроген се може довести у везу, знамо да има протективно дејство за кардиоваскуларне болести, а знамо да су сви преминули пацијенти имали ова обољења, придружена са дијабетесом. Прво смо мислили да је нека случајност, али сада када се утврдило да је то правило из популације у популацију, видећемо, то ће се тек показати – убацила се она.

Извор: Курир