РАТНИ ВЕТЕРАНИ најавили велики протест: „Према нама се односе као према стоци!”

„Позивамо све који су бранили отаџбину и народ јер ми једино служимо отаџбини и народу. Нећемо више да трпимо и чекамо годинама да се наши проблеми реше, а овде у протестном кампу смо више од 60 дана и ноћи. Према нама се власт односи као према стоци, тако је било и последњих 28 година, ништа се није променило иако су се мењале власти. Протест у суботу смо уредно најавили и то је корак даље у односу на наш протест у кампу испред Председништва (Вучићевог кабинета)”, најављује Ненад Станић у име ратних ветерана и ратних војних инвалида стационираних у Пионирском парку.

Ратни ветерани и ратни војни инвалиди су позвали све своје ратне колеге, све борце, припаднике и војске и полиције, добровољце и специјалне јединице.

– Протест почиње у суботу у подне испред Скупштине, блокираћемо једну страну улице, трајаће до 15 часова и све смо уредно пријавили. Ми у парку испред Председништва живимо већ два месеца, ово је постала наша кућа. Неприметни смо за ову државу, за ову власт и за већину медија, а Јавни сервис РТС-а није никада извештавао о нама иако месецима протестујемо у њиховој близини. Желимо да покажемо да и ми постојимо.

Станић је посебно позвао све који су бранили отаџбину од 91. године:

„Позивано сву ратну братију, све ратне ветеране, припаднике свих јединица, јер међу нама нема поделе упркос томе што су протеклих месеци пробали да нас тако представе. Покушали су да прикажу да чинимо само 0,1 одсто, да смо невидљиви и неспособни. Као одговорно лице овог протеста, позивам све јединице бораца од 91. године. И Добровољачку гарду и Српску добровољачку гарду, и ЈСО, и 62. и 73., и све специјалне јединице, и све добровољце, резервисте, војнике граничаре, полицајце, ФЈП, ПТЈ… Позивамо све који су бранили отаџбину и народ јер ми једино служимо отаџбини и народу”.

Извор: Србин.инфо