РАЗБУКТАВА СЕ ПЛАМЕН ВЕРСКЕ МРЖЊЕ: Мигранти демолирали православну цркву у месту Бољанић!

Задојени анти-православном мржњом и нахушкани од стране самозваних хуманитарних организација и заштитиника људских права, који их индоктринирају да су особе европског порекла и беле боје коже дискриминатори и нацисти, групе миграната годинама уназад демолирају верске објекте широм Србије, Црне Горе, а ништа боље не пролазе ни верски објекти Срба у БиХ.

Тешко је пронаћи вест о нападима на мигранте, а да је медији и НВО сектор не окрактеришу као злочин из расне или верске мржње, са друге стране демолирање православних верских објеката од стране миграната, увек је спонтани испад који “нема везе” са вером.

Због скоро свакодневног проласка миграната према граници БиХ невоље мештана Бољанића постају све чешће. Данас око 16 часова мештани су их затекли испред обијеног парохијског дома, поред цркве Светог Петра и Павла, док је један покушавао да дохвати заставу изнад врата цркве. Обили су сва врата на парохијском дому који има два спрата. На објављеним фотографијама на фејсбуку, види се неред који су оставили за собом.

Мештани су позвали полицију али су мигранти отишли пре њиховог доласка. Мигранти су са собом оставили кесице са неким прахом. Мигранти не носе маске на лицу, нити поштују мере заштите и превенције од корона вируса, али зато имају документ који им омогућава кретање по читавој Црној Гори, кажу мештани, истичући да их полиција легитимише и пушта да иду куда желе.

Мештани се жале да су чести упади миграната у куће, помоћне објекте, штале. Свугде се могу затећи. Често траже храну, кажу мештани Бољанића, који доласком зиме осећају бојазност и нелагоду због миграната који обијају њихове куће и куће комшија због чега траже што чешће присуство полиције у Бољанићима.

Кажу да Мароканци често где нађу ломе крст и скрнаве иконе, да је последњих дана највише миграната Мароканаца такве преступе починило и  додај да се најкултурније понашају мигранти Сиријци.

Интересантно је да процес кретања економских миграната и током епидемије корона вируса, протеклих 8 месеци, није престајао. Крећу се кроз многе земље, прелазе границе и не забрињавају струку. Кризни штабови суседних држава а и Кризни штаб Србије их не помиње па грађани не знају да ли их има инфицираних.

Чињеница је да су то углавном млађе мушке особе до 30 година старости. У групи их је најчешће од 5 до 16 особа. Економска криза без посла је оставила и доста житеље Пљеваља али нажалост они не би могли остварити бенефиције које добијају „подобни“ мигранти у земљама ЕУ.