Ребић: Скандалозно понашање неких грађана, сузавца испаљено колико је требало

Директор полиције Владимир Ребић одбацио је тврдње да је полиције употребила прекомерну силу и поновио да су полицајци реаговали тек кад су им, како је рекао “животи били угрожени”. Ребић је на конференцији за новинаре поновио да су повређена 43 полицајца, запаљено пет возила и уништено много опреме, као и да су приведене 24 особе које ће се данас наћи пред судијама.

Директор полиције је одговарајући на питања новинара о крвавим главама демонстраната и сценама када је неколико полицајаца тукло демонстранте оборене на под, рекао да је било и крвавих полицијских глава и да је недавно у Паризу виђено много бруталније поступање полиције.

“Видели смо и крваве главе и руке полицајаца и рекао бих да је било скандалозног понашања неких грађана. Они су напали полицију која је била уздржана све док је могла да трпи, док нису били угрожени животи полицајаца. Ми смо трпели флаше и каменице и конзерве, и морали смо да применимо силу да растерамо све који нису хтели да поступе по правилима” рекао је Ребић.

На питање колико је сузавца синоћ испаљено на грађане, Ребић је рекао да не зна тачне податке, али да је “испаљено колико је требало”.

Извор: Н1