РХМЗ УПОЗОРАВА, ВЕЧЕРАС ШОК-ПРОМЕНА: Температура пада за 20 степени! И до 20 цм снега за само једну ноћ

БЕОГРАД – Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се данас очекује нагла промена времена и јако захлађење, праћено олујним северозападним ветром.

Најнижа температура кретаће се од четири до 11 степени, највиша од 10 до 20 степени, а после подне и увече се очекује нагли и осетан пад температуре.

У току ноћи уторак на среду у централним и јужним деловима Србије очекује се местимично стварање снежног покривача висине од пет до 20 центиметара, а на планинама и виши, уз снежне наносе.

Јаче наоблачење и захлађење с кишом до средине дана захватиће север Србије, а после подне и увече брзо ће се премештати преко осталих крајева.

ФОТО: RHMZ PRINTSCREEN
ФОТО: RHMZ PRINTSCREEN

Дуваће умерен и јак јужни и југозападни ветар, који ће после подне и увече бити у скретању на северозападни уз краткотрајне ударе олујне јачине.

У Београду ће у првом делу дана бити умерено облачно, суво и топло са умереним јужним ветром. После подне нагла промена времена и јако захлађење с кишом и јаким, а краткотрајно и олујним северозападним ветром.

Најнижа температура око 10 степени, а највиша око 17, после подне и увече у наглом и осетном паду. У току ноћи мешовите падавине (киша и снег), а у вишим деловима града снег уз могућност стварања мањег снежног покривача.

У наредних седам дана биће осетно хладније. У среду ће дувати јак и олујни северозападни ветар.

Од четвртка до краја седмице слаб и умерен јутарњи мраз, а дневна температура од 0 до пет степени. Почетком наредне седмице постепен пораст температуре.

Извор: Курир.рс/Танјуг