РОЈТЕРС ПРЕНЕО ПРАВУ СЛИКУ О КЦ ВОЈВОДИНЕ! Ово је клинички центар са најсавременијом опремом и великим залихама

Док су у Србији поједини медији пренели лажну слику о КЦ Војводине, светска угледна агенција извештава о најсавременијој опреми у КЦВ

У појединим медијима јуче је објављен текст о стању у Клиничком центру Војводине, у коме је наведено да се та здравствена установа буквално распада, да лекари раде у немогућим условима без одговарајуће опреме.

Председник Вучић је на данашњој конференцији за медије такође рекао да “Клинички центар Војводине, то одељење, изгледа буквално фантастично у односу на болнице у свету. Имају у магацину да не можете да пребројите шта све имају. Све смо обезбедили”, објаснио је он.

Клинички центар Војводине (КЦВ) јуче је у саопштењу навео да је текст о стању у тој установи  “нетачан, непроверен и злонамеран, због навода о томе да мединцинске сестре у овој установи, у јеку епидемије вируса корона, раде без заштитне опреме, указујући да је, “због узнемиравања јавности и рушења угледа”, обавестио тужилаштво и полицију.

И председник Србије Александар Вучић, одговарајући на питање новинара како коментарише то што је Ројтерс данас емитовао снимке из КЦ Војводине како та установа има најсавременију опрему и велике залихе, с обзиром да је то потпуно супротно од онога што је јуче објавили поједини медији, те да ли је могуће да страни медији буду објективнији од наших, домаћих.

“Некад јесу, некад нису”, додао је Вучић.

“Нисмо ми били најспремнији у свему, али смо брже реаговали од других и зато то брзо надокнађујемо”, нагласио је Вучић.

Председик каже да треба имати у виду да иза тога што сваки дан слећу авиони са медицинском опремом стоји велика борба и даноноћан рад.

Извор: Курир