САБЛАСНА САХРАНА ПРВЕ ЖРТВЕ КОРОНЕ У СРБИЈИ! Вредни полицајац Радислав испраћен тихо, УЗ СТРОГЕ МЕРЕ!

У Кикинди је јуче у тишини сахрањен полицајац Радислав Б., звани Бата (59), прва жртва коронавируса у Србији! На последњи испраћај отишао је без поздрава најближих. Супруга Ранка, ћерка Невена и син Братислав, ма колико су желели и тражили да се опросте од Радислава, морали су да остану у карантину.

 

Сахрана без свештеника

На сабласно пустом Мокрињском гробљу у Кикинди Радислава су на вечни починак испратили брат Љубиша и неколико чланова даље родбине и један пријатељ. Због великог страха од ширења вируса сви присутни на сахрани носили су заштитне маске, а погребници су били и у заштитним оделима.

Због мера донетих услед епидемије коронавируса у капели је поред сандука могло да стоји само пет особа. Није било ни свештеника да одржи опело, нити било кога да изјави саучешће. После неколико минута дошло је шест погребника у заштитним оделима, који су сандук изнели из капеле.

 

Од Радислава се потресним говором опростио његов пријатељ и колега из полиције.

– Био је добар и вредан човек који је свíма помагао. И мене је најљубазније могуће дочекао када сам се запослио у полицији. Делили смо исту канцеларију чак 15 година. И у добру í у злу, Стално сам му говорио: ,Бато, успори мало, немој толико да јуриш и радиш.” Међутим, он то није слушао. Увек му је на првом месту било да помогне што већем броју људи. Никада те нећемо заборавити – сетним гласом је, задржавајући сузе, рекао његов колега из полиције.

Несрећни човек умро је као што је сахрањен. Сам. Ни у последњим сатима његовог живота супрузи и деци није било дозвољено да га посете и опросте се од њега.

 

Био слабог здравља

Подсетимо, Радислав Б. Бата умро је 20. марта у КЦ Војводине као прва жртва коронавируса у нашој земљи. Овај несрећни човек, који је радио у Сектору за ванредне ситуације МУП, смртоносни вирус је добио од комшије са којим се дружио, а који је пре тога био код сина у Милану европском жаришту короне. На овај трагичан исход утицало је и то што је Бата био лошег здравља и што је имао неколико хроничних болести.

 

Извор: Информер