САМО ОБЕЋАЊЕ Шест година од “Зораниних вињета”

Још једно неиспуњено обећање пред изборе 2014. садашње власти јесте најава министарке Зоране Михајловић да ће се на путеве Србије увести вињете због веће пропусне моћи, али и ефикасније контроле трошења новца за одржавање путева. Ово мишљење Михајловић је променила чим је обновила мандат у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, те је ово остало само још једно пусто обећање.

Вињете би, како је Михајловић те 2014. пред изборе сматрала, пре свега служиле да се смањиле неподношљиве гужве на наплатним рампама и да омогућиле бољу контролу трошења новца за одржавање путева. Разматрала се чак и могућност да вињете буду уведене и на путевима првог реда попут Ибарске магистрале, а не само на аутопутевима.

– Нјихова цена била би слична оној у Словенији и Мађарској. Тренутно радимо опсежну анализу која би требало да буде готова у децембру, што значи да би вињете могле да заживе у Србији за шест до осам месеци – рекла је тада Михајловић.

Министарка је тада објаснила и да би увођење вињета, значило и већа улагања у путну инфраструктуру а да би држава са 150 милиона евра прихода годишње са вињетама дошла до добитка и до 300 милиона. Све то значило би већа улагања у путеве и инфраструктуру, обећавала је тада Михајловић.

Она је такође рекла и да ће вињете бити јефтиније него у Мађарској где износе 139 евра, а у Србији би годишња вињета коштала само 65 евра. А онда је своје мишљење са обнављањем министарског мандата променила.

Коришћење вињета је погодније за возаче који свакодневно користе аутопут, окренула је причу Михајловић, док је “за оне који то чине повремено или возаче у транзиту, овај систем знатно скупљи и неправеднији”.

– Замислите да наплаћујемо Ибарску магистралу, то не би било у реду. Концентришемо се на аутопутеве. Још не можемо да наплатимо ни динар за регионалне путеве, због тога имамо затворен систем наплате путарине. Не би било коректно према грађанима да наплаћујемо регионалне путеве – поручила је министарка Михајловић.

Извор: Директно