Шапић излази на изборе

Шапић је у изјави за ФоНет рекао да СПАС, иако је то био првобитни план, није себи могао да дозволи „ту врсту политичког луксуза“ и да чека званично расписивање избора.

„Ми смо ванпарламентарна странка и за нас би било касно да чекамо расписивање избора“, навео је Шапић и додао да избори могу да буду распиасани и свега 45 дана пре одржавања, што не би било довољно за кампању. Истакао је и проблем присуства у медијима, јер, како је навео, „уколико нисте парламентарна странка за Радио-телевизију Србије ви не постојите“.

„Схватили смо да, ако људи желе да нас чују, морамо да кренемо што пре“, рекао је Шапић. Он је истакао и да је жеља била да СПАС буде прва странка из редова опозиције која ће званично саопштити одлуку о изласку на изборе, како би било јасно да она није донета под било чијим утицајем. Подсетио је да и међу опозиционим странкама, које званично подржавају излазак на изборе и противе се идеји бојкота, још увек нико није експлицитно то и озваничио.

Најавио је да ће у наредне три или четири недеље представити и људе који ће се наћи на листи Српског патриотског савеза, а према његовим речима, у том тиму биће и неких познатих имена. Додао је и да ће СПАС кренути у кампању по целој земљи како би грађане што боље обавестили о политици и дејама које та странка заступа. Поводом ранијих најава да ће СПАС на изборима можда заједнички наступити са Демократском странком Србије, Шапић је рекао да је та прича завршена и ду се без зле криви и негативности две странке решиле да наступају одвојено и самостално.