ШАРИЋ ОПЕТ ИДЕ НА СУЂЕЊЕ: Адвокати траже да га пусте у кућни притвор са наногицом

У Апелационом суду у Београду највероватније ће почети ново суђење Дарку Шарићу (50), осуђеном на 15 година због оптужби за шверц 5,7 тона кокаина из Јужне Америке. На том суђењу би требало да се изведу нови докази и саслушају сведоци сарадници, а Шарићеви адвокати су тражили да он после шест година и два месеца изађе на слободу или да буде у кућном притвору са наногицом.

– Сасвим је извесно да ће веће Апелационог суда преиначити осуђујућу пресуду Шарићу и осталима из ове групе и заказати нови процес због свих неправилности током прва два суђења! На новом суђењу веће Апелационог суда ће само извести одређене доказе, после чега ће, у тајности, донети коначну пресуду. Очекује се да би коначна одлука могла бити донета у јулу и на њу нико нема право жалбе! – каже саговорник.

Петочлано судско веће ће одлучивати о пресуди, исписаној на 600 страна, на седници која је затворена за јавност. Пошто је на снази ванредно стање, очекује се да одлуку о првостепеној пресуди донесу у мају.

Шарић се налази у притворској јединици Специјалног суда у Београду. У ћелији је сам, посебно иде и у шетњу по затворском кругу.

– Дане прекраћује читањем књига, а редовно добија сву дневну штампу. Психички је јак, али већ пуца јер за шест година и два месеца није донета ниједна правоснажна пресуда за њега – каже наш саговорник.

У међувремену је стекао право на интимне посете супруге Лане Поповић, која треба да се породи у мају. Шарић из првог брака са Наташом има одраслу ћерку, а са Ланом има сина од 11 година.

Како сазнајемо, Пљевљак се не плаши короне, пошто је у изолацији више од шест година, али су му од 30. марта због ванредног стања, као и осталим притвореницима, ускраћене посете породице и четворице адвоката.

– Раније смо ишли с маскама код њега, али сада нема ниједно суђење, па не можемо ни да идемо. Има право на пакет од породице једном месечно, као и на телефонски разговор са њима – каже Шарићев адвокат Дејан Лазаревић.

Извор: Курир