Сава центар поново понуђен на продају, почетна цена 17,5 милиона евра

Град Београд данас  је понудио поново на продају највећи конгресни центар у Србији – Сава центар, овога пута по почетној цени од 17,54 милиона евра.

Продаја Сава центра јавним надметањем заказана је за 9. новембар, наведено је на сајту Града Београда.

Будући купац требало би да у адаптацију и реконструкцију конгресног комплекс, који се налази на готово три хектара грађевинског земљишта, уложи најмање 50 милиона евра у року од пет година.

Обавезан је и да не мења намену Сава центра која и даље треба да остане у функцији конгресног туризма, имајући у виду да објекат ужива статус претходне заштите.

Уметничко-историјска дела, као непокретна и покретна културна добра у објекту, нису предмет продаје, наведено је у огласу.

Приликом закључења уговора са купцем ће се уговорити и казна у новчаном износу од 20 одсто постигнуте купопродајне цене, за случај да будући купац не испуни у целости или делимично преузете обавезе.

Рок за пријаву заинтересованих купаца истиче 6. новембра, а потребно је и да се уплати депозита од 1,7 милиона евра.

Град Београд је 2016. године расписао јавни позив за оснивање заједничког привредног друштва које би управљало Сава центром, на који се јавио само Делта холдинг, али није постигнут договор о партнерству.

На претходна два тендера почетна цена је била 27,4 милиона евра, односно 21,9 милиона евра, али није достављена ниједна понуда.

Извор: Данас