Селаковић: Бајденова честитка сигнал да Србију чекају притисци и искушења

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је да је честитка америчког председника Џозефа Бајдена поводом Дана државности Србије, у којој позива на међусобно признање Србије и Косова, “један од сигнала” године, која је најављена као година великих притисака и искушења за Србију.

„Разговори са новом америчком администрацијом неће бити лаки и једноставни. Ми имао свој став, Америка свој, али то није разлог да одустанемо од своје позиције већ да и даље водимо борбу упорно и мудро“, рекао је Селаковић за ТВ Хепи.

Он је навео и да га честитка Бајдена у суштини није изненадила, али га је „можда изненадило да се таква тежња спољне политике Америке, нове администрације“, износи у честитки за државни празник.

„То показује нови став америчке спољне политике, али је за нас најважније да у актима медјународних организација и Европске уније, са којом водимо преговоре, такве ствари не стоје као услови, а и да стоје јасан је наш став који је председник Александар Вучић изнео у Белој кући“, рекао је Селаковић.

Извор: Н1