Селаковић: Зелени коридори да обухвате прелазе и са суседним чланицама ЕУ

Министар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас са директором Сталног секретаријата Транспортне заједнице Матејем Закоњшеком о деловању и приоритетима те регионалне организације, која је од виталног значаја за унапређење транспорта на Западном Балкану и економски развој чланица, саопштило је Министарство.

Селаковић је поручио да је Србија опредељена за уклањање свих препрека на границама које ометају унапређење економске сарадње региона, а да као земља домаћин Сталног секретаријата, придаје посебан значај његовом успешном функционисању и опредељена је да настави сарадњу и пружа сву неопходну помоћ.

Он је рекао да очекује да ће се у наредном периоду конкретизовати реализација транспортних пројеката од стратешког значаја за регион и Европу, као и свих пратећих мера које треба да олакшају проток људи, роба, услуга и капитала.

Селаковић је нагласио да ће се Србија на свим нивоима ангажовати у циљу олакшавања транспорта на границама и кроз контакте са суседним државама чланицама ЕУ ради успостављања такозваних Зелених коридора.

Србија подржава иницијативу да „Зелени коридори“ који су успостављени између учесница са Западног Балкана буду проширени и обухвате прелазе и са суседним државама чланицама ЕУ, навео је он.

Извор: Н1