“Селидба амбасаде у Јерусалим није коначна”

Саветница за медије председника Сузана Васиљевић казала и да премештање Амбасаде Србије из Тел Авива у Јерусалим још није коначно и да ће зависити од тога како ће се Израел понашати по питању КиМ.

Подсетила је да је Вучић у САД на конференцији АИПАЦ у марту ове године најавио да ће Србија у Јерусалиму отворити канцеларију Привредне коморе Србије и државне канцеларије.

– О следећим корацима ће се тек разговарати, а то зависи од поступка Израела, за сада ништа нисмо прихватили и ништа није потписано, та тачка јесте у папиру Приштине, али не у папиру Србије – рекла је Васиљевић.

На питање како су на могуће премештање наше амбасаде у Јерусалим реаговале арапске земље, Васиљевић каже да у коментари углавном позитивни и да Србија нема никаквих замерки.

– О томе ће председник говорити у наредном периоду – најавила је Васиљевић.

Када је реч о преговорима у Вашингтону, Сузана Васиљевић је поновила да је председник Вучић одбио тачку 10 и да је након тога направљена пауза од скоро два сата, а када су преговори настаљени, те тачке више није било.

– Та тачка је избачена. А онда су настали проблеми за приштинску делегацију јер су остали без тачке због које су дошли у Вашингтон, а затим и због језера Газиводе и назива “Република Косово” – истакла је Сузана Васиљевић.

Извор: Директно