ШЕШЕЉ ДРЖАО ЛЕКЦИЈУ ЧЕДИ ЈОВАНОВИЋУ: Лидер Радикала доминирао на ПИНКУ


Шешељ је Јовановића оптужио да је учествовао у убиству бившег премијера Зорана Ђинђића, прозивао је и што предводи странке Рома и Црногораца на изборима, а Јовановић је Шешеља називао кловном и циркузантом који је спао на то да диже рејтинг увредама против њега.

Дискусија је почела пошто је Шешељ говорио да програм СРС има 15 тачака, као и да су свесни да је најача странка у земљи СНС и да нема шанси да освоје републичу власт. Оно што желе је, каже већи број посланика и да наставе да делују “као опозиција и најоштрији критичари власти”.

“И да критикујемо и нападамо министре за које докажемо да су у криминалу”, навео је Шешељ и истакао да су радикали тако и “донели податке” за Зорану Михајловић, Златибора Лончара, Расима Љајића…

“И наши подаци су толико проверени да нам нико не може опепелити, додуше поредседник Вучић имао је сажаљив приступ према њима па их не санкционише, али видећете после избора – нико од њих неће бити министар”, рекао је Шешељ.

Он је нагласио да радикали са друге стране нису опозиција Србији “кад Вучић каже нема независности Косова”, на пример.

Чедомир Јовановић му је одговрио да мисли да је свима јасно шта представља он а шта Шешељ без обзира на оно што говори. “Шешељ има озбиљну политичку километражу иза себе и зна да ланац пуца на најслабијој карици па говори о Зорани Михајловић и Љајићу, а не о Вучићу. Али ни Вучић није наиван, па зна с ким има посла”, каже Јовановић.

“Нас двојица смо јако дуго у политици на сасвим супротним старнама и свако је на свој начин одговоран што је земља у овој ситуацији – он због онога што је радио а ја што нисам успео да га зауставим да то ради”, навео је Јобвановић.

Шешељ га је прекинуо речима: “Ти си одговоран због оног што ниси радио”.

“Отежавајућа околност је што ме друштво није разумело. Потребан нам је ред у земљи, међусобно уважавање, мир са нама и суседима…”, почео је Јовановић, а Шешељ га је опет прекинуо:

“Ја бих рекао прво да је Чеда Јовановић чудо невиђено, он је политичар са најдужом кризом идентитеа на српској политичкој сцени. На сваке изборе излази под другом фирмом – сад излази као наводни представник мањинских странака. Ту је чак и странка Црногораца, а откад у је У Црној Гори почело буђење српске националне свести у Црној Гори и тамо се враћају се српству”, рекао је Шешељ.

“И сад Чеда представља неку странку Црногораца из Србије а у Србији нема више од 150 љди који се изјашњавају као Црногорци…И сад он заступа нешто што је ретроградно, сад су ту и неке странке Рома…”, навео је Шешељ.

Он је додао да и радикали имају Роме у својим редовима.

“Из удружења Рома сада кажу – не сумњамо ми да је Чеда Ром, да је наш према одликама личним”, рекао је Шешељ, а Јовановић му је узвратио – “Војводо, имам златан зуб”.

“Нисам ти ја бројао зубе…”, рекао је Шешељ и наставио: “Али му замерају што се тек сад сетио да заступа ромску попупацију. Кажу, не сумњамо да је Чеда Јовановић Ром и да је наш, али ми му замерамо што се тек сад сетио да заступа интересе ромске популације”.

“Само што не гута ватру и не плеше на шипци”, казао је Јовановић о Шешељу, а овај му је одговорио: “Јеси чуо како нам нагло расте рејтинг”.

“Јел’ можеш да ћутиш три секунде?”, упитао је Јовановић Шешеља и додао: “Не може да заврши реченицу на силу, имаш проблеме, доживео си преко мене да се бориш за цензус, не излазиш овде са пинка само мењаш спратове. Овде си више од Дее и Сарапе”,рекао је Јовановић, на шта му је Шешељ одговорио:

“Имам овде гарсоњеру”!

“Не можеш ти да станеш у гарсоњеру, теби треба 300 квадрата”,рекао је Јовановић и додао погледајте политичку каријеру Војислава Шешеља – шта је оставио иза себе, “од Карлобага, Карловца, Вировитице до брата Туте у Хагу”.

На питање који му је политички програм, Шешељ је уместо Јовановића одговорио: “Нема Чеда политички програм ко му га је написао? Њега боли зуб од јутрос”.

“Шта је суштина – да постоје три озбиљне странке које су прве поднеле листе и постоје странке које су тек формиране а то су урадили напредњаци, не говорим о мањинским странкама, све остало су лансирали напредњаци да би се борило за гласове и добили од пола до два и по процената. Ко Чеда прошли пут кад је га је Скот угурао у скупштину – јер у прерасподели после избора напредњаци највише узимају”, објашњавао је Шешељ.

Јовановић је на то рекао: “Он не може да прича више о себи – или прича о мени или о Вучићу”.

“Шта да причам о мени кад сам историјска личност”, запитао је Шешељ.

Јовановић је онда рекао да очекује да људи буду одговорнији од већине политичара и да на изборима “поставе овакве појаве где им је место”.

“Е јесам ли ја појава? Ово је вређање”, рекао је Шешељ.

Онда је Јовановић рекао: “Да војводу поставе где му је место”.

“А где ми је место? У затвору?”, запитао је Шешељ, а Јовановић му је одговорио да одеш у Карлобаг, Карловац, Вировитицу…

На то му је Шешељ рекао:

“Легија ми је причао о твом животном путу, имаш заслуга јер си учествовао у убиству Ђинђића и ја те ценим због тога без обзира на то што су Енглези вукли конце”,рекао је Шешељ.

Додао је и да су Јовановићу напредњаци давали своје контролоре за изборе, да “Вучић има механизам и само каже помозите Чеди”.

“Знате ли колико је ово тужно”, запитао је Јовановић.

Шешељ му је одговорио:

“Мислиш да си достојан озбиљног разговора? О чему бих ја с тобом озбиљно разговарао. Ја сам дошао да мало забавимо народ”, рекао је Шешељ.

Јовановић је рекао да је Шешеља прегазило време.

На питање шта мисли о овим наводима Шешеља рекао је:

“Шта мислим? Што булазни већ 15 минута, што му је политка спала на ове будалаштине. Он мене цени што сам убио Ђинђића?”

“Ниси убио него учествовао”, рекао је Шешељ.

“Јел’ постоји већа увреда за пристојног човека од подршке Шешеља”, запитао је Јовановић.

Шешељ је још додао:

“Ђинђића је убила божија казна јер је испоручио Милошевића на Видовдан Хашком трибуналу”.

Јовановић му је на то рекао: “Видећемо како ћеш ти да прођеш”.

“Мене су избацили из Трибунала”, казао је Шешељ.