Шешељ: Григорије је неморалан, има жену и децу!

Кад се Григорије као винар и бизнисмен шетао до Дубровника, тамо се представљао као бискуп.

Григорије, епископ диселдорфски и намачки, који је на Божић обзнанио да је решен да се упусти у рушење актуелног режима у Србији, одлуку о томе да ли ће да скида мантију и директно уђе политику или ће да то ради делујући из сенке, према нашим сазнањима, донеће после 18. фебруара. Тада ће, наиме, бити одржан Сабор СПЦ на ком ће се изабрати нови патријарх.

– Ако за поглавара СПЦ буде изабран неки владика близак њему остаће у цркви и политиком ће се бавити као и до сада индиректно, саветујући и окупљајући опозиционаре, а ако буде неко од његових противника којих у Сабору има далеко више, јер он уз себе има само пар епископа и то оних из такозваног „НАТО расколничког клана“, онда ће врло могуће и званично постати политичар и можда се лично кандидовати на председничким изборима – каже наш извор из СПЦ.

Лидер СРС Војислав Шешељ за наш лист оценио је да су чисте будалаштине све што прича и ради Григорије, али и истакао да му је нарочито невероватна његова најава да окупља 300 младих који су спремни да се жртвују за Србију.

– Не знам шта ће му ти људи ако планира да се кандидује на председничким изборима, просто невероватно, он очигледно не зна ни каква овлашћења има председник једне државе. Али Григорије има потпуно право са уђе у ту причу ако се развладичи и ако има држављанство Србије, у шта нисам сигуран. Е сад, друга је ствар што ми причамо о једној јако неморалној личност која је позната по томе што се стално позива на морал. Доста сазнања имам о њему, сва су веома поуздана, а не знам шта је горе од чега. Сви знамо да шта је радио са црквеним новцем и црвеном имовином док је развијао бизнис са винима у Требињу, узимао је кредите од чак три милиона евра, стављао објекте Српске цркве под хипотеку, заложио задужбину Јована Дучића у Требињу, катастрофа. А кад се као винар и бизнисмен шетао до Дубровника, тамо се представљао као бискуп, замислите ви то – навео је Шешељ, па наставио:

– Тај човек је, такође, највећи издајник, јавно је нападао Ратка Младића, Радована Караџића и мене у моментима док нам је суђено у Хагу, прижељкивао најоштрије казне, клеветао нас је на најгори могући начин. А има ту још нешто! Григорије има жену и бар једно дете и то је исто информација коју многи у цркви знају. Из тог, али и многих других разлога, он никада неће бити изабран за патријарха, а то му је највећа жеља. Нажалост, Американци га желе на том месту, лобирају по СПЦ и чине све ових дана ургирајући за њега или да ако не он, буде изабран бар Иринеј Добријевић, али мислим да им то неће проћи. За патријарха ће бити изабран частан човек, дубоко сам уверен у то – рекао је Шешељ за „Ало!“.

Извор: Ало онлајн