ШЕШЕЉ: Избори 21. јуна како би се стање нормализовало, а тензије смањиле

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ изјавио је ФоНету како је та странка сагласна да избори буду 21. јуна, како би се стање у земљи што пре нормализовало, а тензије у друштву смањиле.

Шешељ је рекао и да је на састанку изнео предлог СРС за из могућег страха грађана од епидемије коронавируса се не одржавају у кампањи јавни скупови на отвореном и затвореном простору, већ да алтернатива буде веће учешће и присутност политичких странака у електронским и штампаним медијима.

“Видели смо месецима да је Регулаторно тело за електронске медије та институција око које се ломе копља, па хајде да видимо ту улогу РЕМ. Сви политчки учесници на изборима треба да буду равноправно представљени, пре свега у медијима са националном фреквенцијом, онда и на локалним и у штампаним медијима”, рекао је Шешељ.

Он сматра и да је атмосфера протеклих дана, са лупањем у шерпе и лонце, али и паљењем бакљи по крововима зграда, вештачки створена и непотребна.

“Мислим да сви који лупањем у шерпе исказују незадовољство нису гласачи или симпатизери Драгана Ђиласа и других, а и та контракампања која се догађа је непотребна”, рекао је Шешељ и оценио да такве ствари по правилу виде у сукоб.

Извор: Фонет