Шешељ: Могућа сарадња са Ничићем на локалу, али након локалних избора

Лидер Радикала Војислав Шешељ посетио је данас град на Тимоку.

Том приликом је казао да су Радикали у Скупштини говорили о бројним малверзацијама власти. На питање портала Глас Зајечара да ли је могућа колалиција са Ничићем и напредњацима у Зајечару, он је одговорио потврдно, али после избора.

Војислав Шешељ, посетио је данас Зајечара у оквиру предизборне кампање за парламентарне изборе који се одржавају 21. јуна.

Он је истакао да је данас дошао у обилазак већине општинских и градских одбора Српске радикалне странке.

„У Зајечару овог пута неће бити локалних избора. Успели смо да предамо листу у Књажевцу, али нажалост није било услова да предамо и у Бољевцу“– истакао је Шешељ.

Према његовим речима он очекује добре резултате у Књажевцу, али и добре резултате у осталим местима где излазе, као и на парламентарним изборима.

„Ако уђемо у локалне скупштине, трудићемо се да уђемо и у власт. На парламентарним изборима, очекујемо још боље резултате, и да наставимо да будемо опозиција“– поручио је Шешељ.

Он је казао и то да су они најбоља опозиција, и да су остали у Скупштину, и да нису правили инциденте.

„Посебно смо раскринкавали министре, и министарске криминалне афере, попут афера Зоране Михајловић, Златибора Лончара, Расима Лјајића и других. Наставићемо са већим интезитетом.„– поручио је он.

Војислав Шешељ истакао је и то да су направили листу са 15 највећих приоритета, од укидања јавних извршитеља, па преко сламања кичме увозничке мафије, до купујмо произведено у Србији.

На питање портала Глас зајечара да ли је могућа сарадња и коалиција са Бошком Ничићем, након локалних избора у Зајечару, Шешељ је казао следеће:

„Видећемо, још о томе нисмо разговарали. Боље је да сами изађемо на изборе, па после избора да правимо коалиције. То је увек боља варијанта“.

Он је додао и то да је у велики број општина у Србији у коалицији са Српском напредном странком, али и са другим странкама.

„На старом граду смо у коалицији са Демократском странком били. Па су Бастаћа избацили из Демократске странке, пошто није хтео да раскине коалицију са нама. Ми смо испали фер према њему, пошто нисмо хтели да га смењујемо када су то сви хтели“.

Шешељ је казао и да промена изборног закона није по Уставу и закону и то није смело да се догоди. Једино је добро што је цензус смањен. Он је критиковао и начин на који су оверавани потписи, што доводи у сумњу да су неки сакупљали потписе за друге.

На питање портала Глас Зајечара, да ли мисли да власт манипулише бројем оболелих од корона вируса, због избора, Шешељ је казао следеће:

„Мислим да нема разлога да се то ради. Оболели су људи од тога, а да нису ни осетили, и нова истраживања Батута кажу да је само 5% људи било у контакту са вирусом“.

„Морамо ипак бити опрезни и ако изађе вакцина, вакцинисати. Ја бих се конкретно вакцинисао вакцинама направљеним у Кини или Русији, или ако евентуално наши направе“

У току обраћања комунална полиција затражила је од возача Војислава шешеља да уклони возило које је било паркирано на бициклистичкој стази.

Извор: Данас