Шешељ: Обрадовић више урадио за Вучићев рејтинг него цела посланичка група СНС

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ оценио је да је власт дала легитимитет понашању опозиције, јер није санкционисала њихово понашање и напад на посланика на улазу у парламент.

Сад се такмичите на степеницама парламента ко ће дуже да издржи у штрајку глађи, правите спрдњу од највишег законодавног тела, рекао је Шешељ током расправе о амандаманима на предлоге изборних закона.

Не могу да објасним колико је ненормално да шеф посланичке групе странке која на изборима узме 48 одсто гласова штрајкује глађу да би одговорио на потезе тамо неке странчице, рекао је Шешељ и оценио да ово не би смислили ни надреалисти, ни Монти Пајтон.

Свака част Мартиновићу, нек издржи што дуже, можда ће (Владимир) Орлић сада да дође до изражаја и буде изабран да у следећем мандату он штрајкује глађу, рекао је Шешељ, који истиче да власт не треба да имитира оне који су на политичкој маргини.

Ви брутално нарушавате углед Скупштине Србије, оценио је он, ругате се грађанима који треба да гласају на изборима 21. јуна

Тај (Бошко) Обрадовић је урадио више за рејтинг Александра Вучића него цела ваша посланичка група, па пута десет. Која је логика овога испред парламента, питао је он.

Испред Народне скупштине током преподнева посланик Миладин Шеварлић је почео штрајк глађу због односа власти према питању Косова, а потом је председник покрета Двери Бошко Обрадовић почео штрајк глађу због ситуације са изборним условима.

Након тога су и шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић и његова колегиница Сандра Божић “придружили” штрајку због изостанка реакције тужилаштва на инциденте испред парламента у петак.

У овом тренутку испред парламента је око 30 грађана и десетак полицајаца, док комунални радници постављају заштитну ограду.

Извор: Н1