ШЕШЕЉ ОДУШЕВИО РУСЕ: Добио орден због Крима и љубави према Русији

Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ поновио је данас у Руском дому на Међународној конференцији Београдски дијалог: за конструктивне односе са Русијом – да је Српска радикална странка признала Крим као саставни део Русије, да је то показатељ да су српски радикали достојно неговали пријатељство и братство са Русијом и додао да се искрено боре за међународно признање Крима као саставног дела Руске Федерације.

Др Шешељу је том приликом додељен Орден за унапређење међународних односа Крима.

„За нас српске радикале, као и све српске патриоте, Србија је отаџбина, а Русија је мајка. Ми подједнако волимо отаџбину Србију и мајку Русију. Да није било Русије, наш народ би вечито остао и нестао у турском ропству“, казао је др Шешељ и додао да је после пет векова турског ропства Русија помогла Србији да обнови државу и да кад год нам је било најтеже, на руску помоћ смо могли рачунати.

Он је казао да је деведесетих година прошлог века Русија била слаба, беспомоћна, на коленима, а да је у том периоду српски народ опет страдао.

„Ми нисмо клонули духом, ми смо знали да Русија не може вечито остати на коленима. И дочекали смо тренутак да је Русија опет велика, моћна и то јача у нама самопоуздање и одлучност у борби да заштитимо српске националне интересе“, нагласио је др Шешељ.

Др Шешељ је истакао да га је обрадовала вест да је народ Крима на референдуму са огромном већином гласова донео одлуку да се врати у окриље мајке Русије.

„Ми желимо да се и Србија убрзано интегрише са Русијом, да уђе у све облике евроазијских интеграција, у Савез Русије и Белорусије, у ОДКБ. То је политика наше партије, о којој ми отворено годинама говоримо“, рекао је др Шешељ и додао да се српски радикали залажу да Србија напокон одлучно каже да је Крим саставни део Русије.

Он је казао да Срби воле Украјину и воле Украјинце те да зато желе да се цела Украјина врати у загрљај мајке Русије.

„Тамо живе наши људи, и руски и српски народ. Када ми кажемо Руси, мислимо и на Украјинце и на Белорусе, а и на нас Србе јер цео Запад у нама види мале Русе. Нећемо одустати од своје државности, од суверенитета, националности, чланства у Уједињеним нацијама. Ми ћемо сачувати наше историјске тековине, али ћемо се чврсто интегрисати у нераскидиву везу са Русијом“, закључио је др Шешељ.

Извор: Српска ствар