Шешељ проговорио о случају Мике Алексића и открио шта зна о афери: Никад нисам чуо за њега, али видео сам један снимак…

Случај „Мика Алексић“ је тема која данима потреса српску јавност, а лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ искрено је говорио за „Ало!“ како посматра целу ту ситуацију.

Подсетимо, неколико девојака, од којих су неке малолетне, пријавило је полицији да их је наводно силовао и сексуално узнемиравао Мирослав Мика Алексић, чувени власник школе глуме „Ствар срца“. Једна од њих је реномирана млада глумица Милена Радуловић (26), а пријави се придружила и њена колегиница Ива Илинчић (24). Обе су га пријавиле за дела која су се догодила када су обе биле малолетне.

Лидер Српске радикалне странке рекао је да је силовање после 9 година веома тешко доказати.
– Он каже да није, док ове жене, свака појединачно, кажу да јесте. Не може суд сабирати њихове изјаве. Мислим, шта ја знам. Ако је то тачно, ја бих га онда најстроже осудио, али у кампањи нећу да учествујем – изјавио је он за „Ало!“.

Шешељ је рекао да за њега није чуо да постоји све док није избила афера.

– Има нешто манијакално у њему и то се види по оном снимку у односу према малом дечаку од 8-9 година, где га он пита: „Јеси ли ти глуп?“, а мали на лицу места показује да је далеко интелигентнији од Алексића. Каже он: „Јесам глуп, али мало сам глуп, нисам пуно глуп.“ То је врхунска интелигенција малог детета. Он га је ту поразио, у земљу га је закуцао, а Алексић то можда није ни схватио – поентира Шешељ.
Лидер СРС-а је истакао да постоје медицински докази силовања, а како ће то изгледати у овом случају, не може да тврди.

Људи праве свакакве глупости

– Када Алексића нападају неки који су оличење неморала, попут Мирјане Карановић, онда је то заиста трагикомично. Исто тако се и Лечић хвали како је његов син ударио Алексића ногом у цеваницу, а не говори да је можда Алексић њега пре или после тога ударио. Онда би требало и против Лечићевог сина поднети пријаву. Људи свакакве глупости праве када крену са кампањама. Кампања не доприноси објективном окончању судског процеса – рекао је Шешељ за крај разговора.

– Постоје медицински докази силовања, то знају сви који су проучавали судску медицину. Ако је дошло до нежељене пенетрације, постоје огреботине. Код силовања, ако се не нађе сперма, каже се да је покушај силовања, а ако се нађе, онда је силовање завршено. Постоје ту разне финесе. Тешко је то доказати после толико година – објаснио је Шешељ.

Нагласио је за „Ало!“ да је случај превише компликован и да се зато не би у то мешао.

– Немојте да помислите да бих на било који начин да браним Алексића. Хоћу само да вам ставим до знања колико је то тежак судски процес – закључио је Шешељ.

Извор: Ало