ШЕВАРЛИЋ: Ево зашто размишљам да прекинем штрајк глађу

Самостални посланик Миладин Шеварлић изјавио је данас да ће размислити да ли ће наставити штрајк глађу, који је започео јуче испред Скупштине Србије, јер су, како каже, други посланици “плагирали” његов чин.

Шеварлић каже да ће покушати да нађе неки други метод како би скренуо пажњу грађана на питање Косова и Метохије.

Наводи да ће размислити о томе да изађе из штрајка глађу јер не жели да буде предмет омаловажавања, пре свега, како каже, председнице Народне скупштине Маје Гојковић.

Шеварлић је рекао да је провео целу ноћ на степеништу са посланицима СНС, Александром Мартиновићем и Сандром Божић, са којима је, каже, водио разговоре на све теме.

Он је рекао да има часне намере да подстакне грађане да промишљају зашто, како каже, и бивша и садашња власт питање КиМ “гурају под тепих”.

Поставио је и питање да ли је наслов интервјуа руског амбасадора Александра Боцан-Харченка у Политици заиста његов или је тај интервју злоупотребљен да би се објавио такав наслов и то баш на Дан победе над фашизмом.

Председник Двери Бошко Обрадовић ноћ је провео у Скупштини Србије, за разлику од посланика Мартиновића и Божић, који су јутро сачекали испред парламента, на степеницама на којима од јуче штрајкују.

Обрадовић је око 20 до 7 јутрос изашао испред зграде парламента.

Он је синоћ нешто после поноћи ушао у зграду Народне скупштине, а пре тога потпредседница Двери Марија Јањушевић донела је Обрадовићу јастук и ћебе, које је унела у скупштину, а потом и врећу за спавање.

Мартиновић и Божић су све време били на степеништу, а већи део ноћи испред је био и самостални посланик Миладин Шеварлић, који је повремено, на неко време улазио у зграду, али се враћао на степениште.

Са Мартиновићем и Божић су ноћ напољу провели и неки посланици СНС.

На штрајк се најпре одлучио Шеварлић, а затим му се придружио Обрадовић, у знак подршке, како је најпре рекао, због наводне изјаве председника Србије, од пре годину дана, да ће признати независност Косова.

Обрадовића је синоћ “посетио” испред Скупштине председник ССП Драган Ђилас, а лидер Двери је после дао изјаву новинарима и саопштио нови мотив протеста, односно захтев да се избори одложе за шест месеци, а у међувремену формира техничка влада.

Мартиновић и Божић штрајкују, како је рекао синоћ Мартиновић, због нереаговања тужилаштва на тежак инцидент, када је Обрадовић са групом својих људи физички напао посланика Марјана Ристичевића.

Извор: Танјуг