СКАНДАЛ ТРЕСЕ СРБИЈУ: Антисрпски медији хоће да униште односе Србије и Русије (ВИДЕО)

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ осудио је антисрпске медије који врше притисак на српску јавност и кваре односе између братске Русије и Србије.

Шешељ се једини обратио нацији и није било речи када је у питању Русија која већ дуго година брани интересе Србије.

– Један од најпрљавијих дневних листова, таблоида, данас је „Курир. Извесни Игор Жежељ га је недавно купио за већу суму новца, богзна откуд му тај новац и нико се не труди да испита порекло тог новца, али очигледно је после тога „Курир”  изгубио сваки компас и данас, у немоћном бесу што не може да нађе нешто друго, напада бивше народне посланике што су још три месеца на плати у Народној скупштини, иако им то закон гарантује. Некад је то у Савезној скупштини трајало годину дана, некад је то у републичкој скупштини трајало шест месеци, то је недавно смањено на три месеца. Ту су набројани неки посланици и опозиционе странке, међу којима и један из Српске радикалне странке и каже се да су алави. А није алав Томислав Николић који, иако му је истекао председнички мандат пре неколико година, још са породицом живи у државној вили од 800 квадрата, а све трошкове сноси држава Србија или што му је буџетска ставка прописана на 50 милиона и вероватно после повећавана за измишљену институцију неког координатора за сарадњу са Русијом и Кином. То није проблем! Није проблем ни што много веће отпремнине добијају министри и што ниједан министар још није отишао у затвор, иако смо неке од њих хватали у највећем криминалу – рекао је Шешељ

Шешељ се осврнуо и на српско-хрватске односе и на то да се  упоређује положај српске националне мањине у Хрватској са положајем хрватске националне мањине у Србији. Он сматра да су Хрвати  у Србији одувек могли да буду само мањина, а Срби су у Хрватској били конститутивни народ и није се никако могао променити статус хрватске федералне јединице без сагласности Срба. Тај конститутивни статус им је укинут. Стотине хиљада Срба су протеране, многи су побијени и сад су  Срби сведени на остатке остатака, на врло мали проценат.

Шешељ сматра да Србија није смела да направи уступак Хрватској тако што је  је држава одвојила пола милиона евра и договорила са хрватском националном заједницом, односно са Саветом хрватске националне заједнице да се откупи та кућа и да се у њој направи музеј.

– Фелдмаршал Јосип Јелачић није био Хрват, он је био Србин католик, син аустријског подмаршала Фрање Јелачића, команданта крајишке војске. Јосип Јелачић је изабран, односно именован, аустријски цар га је именовао за бана Краљевине Хрватске, састављене од само три жупаније и бана Краљевине Славоније. Бискуп Хаулик, загребачки бискуп, који је био мађарон, није хтео да устоличи и миропомаже новог бана Хрватске и Славоније, па је отишао тих дана из Загреба, изгубио се. А ви треба да знате да су Хрвати најчешће за банове имали људе туђе крви, Немце, Мађаре, па чак у једној ситуацији и Србина, али најређе су то били Хрвати. Некад су имали три бана: један бан Далмације, други бан Славоније, трећи бан Хрватске. У ретким ситуацијама бан је био и бан Далмације и бан Хрватске и бан Славоније, а у неким историјским периодима Далмација је имала бана, а Хрватска и Славонија херцега, што значи војводу кога је постављао мађарски краљ – изјавио је Шешељ.

Шешељ додаје да нема помена о било каквој борби и залагању за хрватске националне интересе бана Јелачића.

Извор: Српска ствар