Скандалозна одлука напредњачког режима о повлачењу српских војника са војних вежби из Белорусије

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ оценио је да је неподношљив политички скандал који се јуче десио када је Влада Републике Србије одлучила да суспендује сва наша учешћа у војним вежбама са другим државама.

– Данас је требало да почне вежба Словенско братство у Белорусији. Наши војници су већ сви били тамо, свечано дочекани и спремни да почну са извођењем вежбе –  рекао је Шешељ.

Шешељ  сматра да на притиске Европске уније због учешћа на војној вежби у Белорусији треба реаговати одбијањем, а не прихватањем.

Српска радикална странка захтева да се одмах сви војници и официри врате из свих мировних мисија широм света где су одлазили ових година.

– Имамо неколико стотина војника у Либану. Главна отужана сила у Либану је Хезболах. Наши војници су до сада тамо служили непристрасно да би сачували мир. Како сада неки српски официр може да убеди официра Хезболаха да смо ми и даље непристрасни? Да смо објективни? Кад је Србија прогласила Хезболах терористичком организацијом. Хезболах није терористичка организација – поручио је Шешељ.

Шешељ је рекао да Србија не сме да квари пријатељство са Русијом и Кином.

– Немамо ништа против да се прави аутопут од Ниша до Мердара, али пошто су западне силе посебно заинтересоване за тај аутопут, да бар они плате пола цене, а ми пола цене и да српске фирме учествују у реализацији а не туђе фирме – поручио је он.

Шешељ сматра да су кинеске фирме најпоузданије за увођење 5г мреже и да је Хуавеи без премца у Србији.

– А са Русијом имамо традиционални савез, братство, блискост и културну и националну и то се не сме доводити у питање – Рекао је Шешељ.

Извор: Српска ствар