Скандалозно: Испоручили Весићу ђубре!

Покрет Један од пет милиона саопштио је данас да су његови активисти испред зграде Скупштине Београда просули „више десетина џакова смећа“ прикупљеног током акције чишћења Чукаричког рукавца на Ади Циганлији.

Наводи се да су тим чином хтели да упозоре градску власт да морају да реагују на „несносни смрад који се већ месец дана шири из Чукаричког рукавца“.

„Ђубре смо донели како би (заменик градоначелника) Горан Весић видео и осетио колико смрди грађанима Чукарице и како би му то служило као додатна мотивација да престане да лаже, већ да нешто уради“, навела је представница покрета Софија Недељковић.

По њеним речима, надлежни „месец дана не реагују на позиве грађана да се рукавац очисти“.

„Тек када смо ми најавили чишћење, Весић се сетио да позове Србијаводе да очисте рукавац али ми их данас тамо нисмо видели“, навела је она и захвалила иницијативама Одбранимо Кошутњак, Не давимо Београд, Поздрав са Кошутњака и Зеленој странци, чији су активисти у заједничкој акцији јутрос очистили део смећа око Чукаричког рукавца.

Додала је да решење проблема „није у отклањању муља из корита Чукаричког рукавца како је најављено, већ да се мора утврдити ко и како тачно загађује Топчидерку која се улива у рукавац“.

Извор: Данас