СКАНДАЛОЗНО! Предстaва под називом „Сребреница, кад ми убијени устанемо, литургија”, говори о Србима као геноцидном народу!

Српска радикална странка најоштрије осуђује скандалозну предству под називом „Сребреница, кад ми убијени устанемо, литургија”, која је одиграна у Центру за културну деконтаминацију, а која говори о Србима као геноцидном народу и у којој се баца на под српска застава.

У јавности се претходних дана могао чути предлог да се 11. јул у Србији прогласи за дан жалости због наводног геноцида који се догодио у Сребреници. Предлог је дошао од одређене групе људи који се још народски називају и усташе. То су они глумци који немају морала и који су спремни да ради улоге или шачице новца погазе све што је српско и да промовишу антисрпску политику за рачун оних који их за то плаћају.

Њих никада нико није видео у промоцији српских вредности или на обележавању српских трагедија из последњих ратова.

– Глумац Иван Јевтовић је чак дао изјаву да он не зна много о томе шта се десило у Сребреници, али да зна да се десио геноцид. Један од њих је рекао да је то највећи злочин у Европи после Другог светског рата, вероватно већи од 250.000 протераних из РСК. Тако звуче и говоре усташе и себи дајем за право да их тако назовем у име све оне деце и свих породица које су страдале од муслиманске и хрватске руке, у име Слободана Стојановића, дечака који је имао 11 година када је пао у муслиманске руке које су га живог касапиле и убиле, у име шестогодишњег Александра и његовог старијег брата, у име труднице која је искасапљена остављена у мукама да умре, такође од муслиманске руке, у име свих који су претрпели злочин у Скеланима, где су убијали од деце до стараца, и то хладним оружјем –рекао је члан Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке и председник земунских радикала Зоран Борјан и додао:

– Ми Срби морамо да жигошемо овакав олош где год сретнемо у јавности, да се издајници свог народа не осећају пријатно у Србији; када су већ толики новац добили из иностранства, да их натерамо да им преседне. Ми Срби морамо јасно и гласно да кажемо да се у Сребреници није десио геноцид и да се одбранимо од пропаганде западних сила и њихових плаћеника који себе називају „Србима”.

Српска радикална странка истрајава у захтеву да се најстроже казни свако ко у јавности каже да се у Сребреници десио геноцид, а промотери таквог антисрпског става морају бити у јавности жигосани.

– Захтевамо да се из свих позоришта избаце тзв. глумци који су учествовали у поменутој представи и да држава обустави субвенције свих позоришта која ангажују Бориса Миливојевића, Ивана Јевтовића и остали глумачки олош – закључио је Зоран Борјан.

Извор: Српска ствар