Следећи попис становништва ће све показати! Србима у Црној Гори већ сада све иде у корист

Историчар Александар Раковић сматра да је потребно да се што пре изврши попис становништва у Црној Гори, како би се доказало да је српски народ у већини.

– Попис становништва је фундаментално важан за Србе, не само у Црној Гори, него за све Србе. Српски идентитет се враћа на велика врата, а оно што је суштински битно је улога Србије и Републике Српске. Имамо свако право да се укључимо у питање пописа у Црној Гори, то је по Уставу Србије дозвољен – каже Александар Раковић, историчар, који сматра да сада имамо прилику да заједно учествујемо у решавању српског питања у Црној Гори.

Он наводи да тренутна процена становништва већ сада иде у корист Срба.

– Као Срби се изјашњава њих 36 одсто, а они који су изабрали српски језик као матерњи је близу 60 одсто. Очекујем да Срби постану већина у Црној Гори и да буде преко 40 одсто оних који се изјашњавају као Срби и да се крене у обнову српске државности – каже Раковић.

Он сматра да је ДПС-у дошао крај.

– Мило Ђукановић не може да се снађе сада. Сваки дан говори да ће ићи у шуму јер је изгубио изборе. Када се гласачко тело ДПС-а суочи са тим да су изгубили вођу, остаће изгубљени јер немају идеологију. ДПС ће бити атомизован и неће постојати као странка – закључује Раковић.