СЛУЧАЈ МАСОВНЕ ТУЧЕ “ГРОБАРА” Тужилаштво наложило полицији да открије ко су виновници инцидента, још није познато КО ЈЕ ПУЦАО

Виновници бруталне туче у Улици Стјепана Филиповића у Београду која се одиграла 29. априла, још нису познати, а како нам је речено из Вишег јавног тужилаштва у Београду, полицији је наложено да се идентитет учесника открије. Наводно, током туче је испаљено неколико хитаца, сукобиле су се навијачке групе Партизана, али до данас нико због овога није приведен.

– Ми јесмо обавештени о том случају и надлежност смо засновали јер су се истовремено чули и хици. Туча сама по себи, макар према околностима које су до сада познате, није у нашој надлежности. Идентитет лица које је пуцало у тренутку када је дошло до туче, није утврђен, а ако се испостави да је то неко из те групе, онда ће цео случај бити под надлежности Вишег тужилаштва – казала је за “Блиц” потпарол тужилаштва Ирена Бјелош, додајући да у овом тренутку није могуће потврдити да је у сукобу учествовао и полицајац, како је то било објављено у први мах.

Уколико се утврди да сама пуцњава нема повезаности са тучом, случај ће бити прослеђен надлежном основном тужилаштву.

Редакција “Блица” обратила се Министарству унутрашњих послова 30. априла са питањима које се односе на околности ове туче, међутим до данас одговор нисмо добили. Будући да су идентитети починилаца још непознати, надлежни нису могли да потврде да су младићи који су учествовали у сукобу заправо припадници навијачке групе Партизана.

Ипак, према информацијама очевидаца, младићи који су се потукли наводно су у Стевана Филиповића дошли са намером да запале један аутомобил. У томе је покушала да их спречи група од четири, пет особа која је седела на оближњој клупици.

У неком тренутку, на лице места је стигао и црни “ауди” из ког је изашло неколико особа, а једна од њих је и запуцала највероватније из пиштоља.

Сукоб је, према писању београдских медија, покушао да спречи један полицајац који није био на службеној дужности, али је и сам, како су писали, једва извукао живту главу. Бежећи са лица места на мотоциклу доживео је саобраћајну незгоду.

Извор: Блиц