СНС: Млађа прича небулозе

Српска напредна странка (СНС) оптужила је председника покрета Ослобођење Млађана Ђорђевића да је данас “бриљирао са небулозним нападима на председника Србије Александра Вучића”.

“Грубом заменом теза и извртањем чињеница покушава да оптужи Вучића који је, готово из немогуће ситуације, успео да очува енергетски систем и снабдевање струјом на северу Косова и Метохије (КиМ), као кључни фактор за функционисање нормалног живота Срба на КиМ”, рекао је у писаној изјави члан Главног одбора СНС Александар Марковић.

Према његовим речима, “сви знају да је политика Млађана Ђорђевића, још из времена када је радио као саветник Бориса Тадића и кума му Ђиласа, била да се иде по белом свету и да се свима извињава”, као и да су тада “пребацили питање независности (Косова) из Уједињених нација у Европску унију, чиме су додатно отежали, иначе тешку позицију Србије по овом питању”.

Ђорђевић је данас позвао Вучића да пред грађанима призна да се договором о томе да приштинске власти преузму систем снабдевања струјом на северу Косова одрекао још једног дела суверенитета Србије.

Извор: Бета