“СНС-у се као бумеранг вратио нерад Доловац, па сад морају да штрајкују”

Послеподневни део заседања у Скупштини Србије обележила је расправа радикала и напредњака о Бошку Обрадовићу и реакцији тужилаштва.

Посланица Српске радикалне странке (СРС) Вјерица Радета неколико пута је поновила да се Српској напредној странци (СНС) сада враћа што нису хтели да подрже кад су радикали питали да ли је жива државна тужитељка Загорка Доловац и да ли ће почети да ради свој посао?

Радета је оценила као скандалозну изјаву посланика СНС Владимира Орлића да напредњаци нису на власти у правосуђу и додала да је скандалозно да посланик о томе уопште размишља, јер је судство трећа грана власти и мора бити независна.

Ипак је додала да је мандат Загорки Доловац продужен напредњачким гласовима и да је она “ипак њихова”, а да они “ступају у штрајк глађу како би је натерали да ради”.

Радета каже да је Васкрс далеко и да се питала како ће се Мартиновић извући да прекине штајк глађу, па се каже “досетила да је ускоро нека годишњица од кад је Доловац требало да реагује када су у скупштину мимо закона убачени управо Бошко, Чеда, Чанак и још неки који нису прешли цензус”.

– Да је Доловац тада реаговала, Бошко Обрадовић не би ни био посланик – рекла је Радета и додала да напредњаци сад не знају шта ће, већ “штрајкују од 12 до подне”.

Посланик СНС Владимир Орлић поновио је више пута да у тужилаштвима и судству та странка нема власт, и да не прихвата терет што тамо нешто не ваља и не функционише, али да нереаговање у последњим дешавањима сматра радом на штету државе.

Орлић је позвао све посланике, невладине организације и све институције да се одреде према понашању Бошка Обрадовића.

Извор: Директно