СПРЕМА СЕ ХАОС НА КОСМЕТУ, ЦИЉ ЈЕ СПАСАВАЊЕ ЂУКАНОВИЋА! Иза свега стоји држава која је наредила Приштини да уведе таксе нашој земљи?!

Део међународне заједнице, који не жели стабилност на Балкану, у наредном периоду поново ће покушати да отвори нови конфликт на Косову и Метохији, како би се скренула пажња са Црне Горе и великих народних литија.

Наводно, на том плану се увелико ради, а све за циљ има да се отварањем новог жаришта на КиМ, натера Србија да се изолује од дешавања у Црној Гори и да се покуша унети раздор у Српској православној цркви.

Јасно је да је народно јединство и слога и заједништво у СПЦ камен спотицања оног дела међународне заједнице који подржава актуелни режим у Црној Гори.

Зато је план да се притисне Србија везано за решавање статуса на КиМ, како би се проблем из Црне Горе и медијска пажња преселили на њима познатији терен.

Српско јединство, које није нарушено разним медијским спиновањима у Црној Гори, као и одлучни и јединствени ставови СПЦ, натерало је оне структуре ван Црне Горе да се додатно активирају.

Пошто је сва медијска и свака друга пажња региона усмерена на Црну Гору, у наредном периоду ћемо бити сведоци покушаја да се рефлектори оних којима не одговара народна и црквена слога, упере у другом правцу.

Зато је Косово и Метохија идеална у њиховом сценарију покушаја слабљена утицаја СПЦ у Црној Гори. Рачунају, играњем на ту карту, да би могло доћи до трзавица у самој Цркви, да се вештачком кризом отупи оштрица народног незадовољства у Црној Гори.

Извор: Борба.ме