СРАМНА ОДЛУКА НА СЕДНИЦИ ВЛАДЕ ЦГ: Да ли је овим потезом Ђукановић управо долио уље на ватру

Услед персоналних промена у Министарству вањских послова и Министарству за људска и мањинска права, Влада је донела Одлуку о измени Одлуке о образовању дела Мешовите комисије за спровођење Темељног уговора између Црне Горе и Свете Столице.

Ово је одлука која је донешена на данашњој седници Владе Црне Горе.

Док су стотине хиљада грађана на улици, и у молитвеним литијама исказују своје незадовољство због дискриминаторског и антиправославног закона о слободи вероисповиести, Влада формира комисију за додатну заштиту Католичке цркве у Црној Гори по Темељном уговору који је потписан са Ватиканом.

Темељни уговор има својство Међународних уговора и супериоран је у односу на све законе Црне Горе.

Темељни уговор између Црне Горе и Свете столице, акт којим се регулишу односи између Римокатичке цркве и Црне Горе, потписао је Игор Лукшић, предсједник Владе у том мандату, 24. јуна 2011.

Римокатолици имају у својини “један кроз један” и споменике културе.

Такође, Католичка црква у Црној Гори има на себе уписан и споменик културе и то 1/1 у свом власништву.

Бискупија которска, односно Бискупски ординијат Котор је власник приземне зграде у Котору, што само по себи не би било много чудно, да та зграда није уписана као споменик културе.

Наиме, у изводу из Листа непокретности број 197, Подручна јединица Котор, КО Шкаљари И, се јасно види да је Бискупски ординијат Котор власник 1/1 зграде која се води и као Споменик културе.

Дакле, кад је у питању имовина верских заједница, најављени Закон о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница нема никакав утицај на Римокатолике, што их апсолутно поставља у привилегован положај у односу на друге верске заједнице.

Извор: ИН4С