СРАМНЕ СЦЕНЕ У СКУПШТИНИ! Бошко Обрадовић направио хаос, прекинуо седницу! СРУШИО ЗАСТАВУ СРБИЈЕ ДОК СУ ГА ИЗБАЦИВАЛИ

Седница Скупштине Србије на којој посланици разматрају предлог одлуке о укидању ванредног стања, прекинута је након што је лидер Двери Бошко Обрадовић ушао у салу, стао испред места где седи председница парламента Маје Гојковић и почео да звижда пиштаљком.

Гојковић је дала паузу од 15 минута и наложила обезбеђењу да склони Обрадовића из сале.

Лидер Двери одбио је да се помери, и како јавља репортер Н1 из Дома народне скупштине, обезбеђење је прво покушало да га убеди да сам изађе из сале како не би примењивали силу.

Након десетак минута преговора, дошло је до кошкања Обрадовића и обезбеђења које га је силом изнело из сале.

Обрадовић је рекао да је у салу ушао да пренесе поруку народа како се власт понашала током ванредног стања и борбе против епидемије коронавируса.

Након што га је обезбеђење уклонило из сале, лидер Двери је у скупштинском холу репортеру Н1 рекао да су тиме прекршена мере Владе које јасно кажу да се мора поштовати физичка дистанца.

“Мени не само да су пришли док сам изражавао протест, већ су силом насрнули на мене”, истакао је.

Као разлог за свој протест и истиче то што је, према његовој оцени, све што се у Србији дешавало у вези са пандемијом коронавируса у директној вези са изборима.

“Пандемијска крива ишла је онако какав је био изборни интерес владајуће станке”, рекао је Обредовић и подсетио да “вирус није постојао” док је СНС прикупљао потписе, да би се потом претило италијанским и шпанским сценаријом, а данас се укида ванредно стање како би се за месец и по дана изашло на биралишта.

Док сваког дана имамо више од сто новозаражених и неколико мртвих, нема услова за изборе, ни здравствених, ни демократских, истакао је Обрадовић и подсетио да се залаже за одлагање избора за крај године када се оконча пандемија на светском нивоу.

“Сада није време за изборе, него за бунт”, поручио је Обрадовић и додао да ако се сада грађани не побуне, онда Вучић треба да нам ради то што нам ради и наредних 10 година.

Извор: Курир / Н1