Срамно! Наставља се уништавање ГСП-а

Градски секретаријат за јавни превоз саопштио је да је због епидемије корона вируса продужен Уговор за успостављање и обезбеђење функционисања Система за наплату карата и управљање возилима у јавном превозу (Бус Плус) у Београду до краја године, односно „до завршетка процеса избора новог партнера у складу са законом“.

Из секретаријата су навели да корисници јавног линијског превоза у Београду настављају да користе услугу превоза „под истим условима као и до сада“.

„То значи да могу да користе досадашње персонализоване и неперсонализоване картице које могу, као и до сада, допунити на малопродајним објектима и валидирати у возилима“, пише у саопштењу.

Поводом одлуке да се продужи уговор са Бус плус-ом за портал Српска ствар изјаву је дао потпредседник Српске радикалне странке, Миљан Дамјановић:

– Овај срамни уговор који је потписан са фирмом Апекс још из времена Драгана Ђиласа морао је бити раскинут са падом режима Демократске странке у Београду. Нажалост, да је изрека обећање, лудом радовање говори и чињеница да су то најављивали напредњаци и њихов функционер Небојша Стефановић, а када су се дочепали власти у Београду, овај штеточински уговор не да није раскинут, већ је и продужен. Ми, српски радикали, се од првог дана залажемо да се овај уговор раскине јер је његовом применом дошло до краха ГСП-а тиме што од целог прихода тог предузећа на годишњем нивоу чак ни 91,2% иде у приватне џепове, а тек 8,8% граду Београду – закључио је Дамјановић.

Центар за локалну самоуправу затражио је раније данас од градских власти Београда да почну са самосталном наплатом карата у јавном превозу пошто је уговор са компанијом „Апеx Солутион Тецхнологy“ за систем Бус Плус истекао 20. септембра.

Из центра су навели да је десетогодишњим уговором са том компанијом „изричито“ предвиђено да по његовом истеку сва права и опрема у вези са наплатом карата прелазе на Град Београд.

Извор: Српска ствар