СРБИЈА СЕ БУДИ: Прва аниткомунистичка пројекција у Београду

Београд је синоћ показао да није мртав. Престоница је показала да и даље постоји окосница национално свесних Београђана који су једва дочекали да искористе мало светла, добијено синоћ, ошкринутим вратима.

Уз помоћ ових 350 људи који су јуче својим присуством учинили Београд после дуго времена поносним градом, не сумњамо да ће та светлост бити све јача и јача. Такође, уз велику захвалност коју дугујемо и према потомцима главних актера овог филма, који су неки синоћ присуствовали пројекцији – можемо и да констатујемо да су Жарко Тодоровић, Александар Михајловић, Тодор Тадић, Душан Ђукић, Павле Бабац и многи други нама познати као Валтер, Прле, Тихи и Мрки јуче са неба, после дуго година коначно били поносни на своје суграђане…

Дугујемо велику захвалност пре свега Предузећу за кинематографију Погледи и Студентском клубу Правног факултета без чијег бесузловног залагања саму идеју никада не би претворили у дело.

И поред велике жеље организатора да се пројекција филма “Заиста отписани” прикаже у највећем амфитеатру у којем би технички услови били много квалитетнији, као могућност за присуство више људи захтев је ипак одбијен али је главни циљ испуњен. Порука објективног сагледавања догађаја из Другог светског рата кроз аргументоване чињенице и доказе је по први пут пренета Београђанима. Оно што је сигурно да се за следећу сличну прилику више неће чекати 75 година већ ће уз вашу поршку овакви пројекти бити све чешћи и све већи.

Извор: српскаствар.инфо