СРБИЈА СЕ СПРЕМА ЗА ВРХУНАЦ КОРОНАВИРУСА: Ево када нас очекује НАЈЈАЧИ УДАР пандемије! ПОСТОЈЕ 2 ВЕРЗИЈЕ!

У ишчекивању врхунца ширења коронавируса у Србији, стручњаци се слажу у оцени да ће он тек доћи, али нису јединствени у оцени када ће се то догодити.

Поједини мисле да би најјачи удар могао да се деси већ за викенд, док други сматрају да ће то бити око католичког Ускрса.

Католички Ускрс “пада” 12. априла, а то је период када велики број печалбара долази у Србију. Упркос молбама са свих нивоа државног врха, почев од председника Александра Вучића, за очекивати је да известан број људи не послуша те апеле. Управо зато влада веровање да ће коронавирус у нашој земљи управо тада имати кулминацију.

“У суштини, било каква предвиђања је незахвално дати. Али такве претпоставке су засноване због тога што каталочки Ускрс почиње раније, а и у већини ових земаља крајем марта почиње распуст. Аналогно претходним годинама, имаћемо велики број наших грађана који раде у дијаспори и чија деца тада имају распуст, што значи да ће тада доћи у земљу и да ћемо имати већи број резервоара инфекције и контаката”, каже др Дарија Кисић Тепавчевић, епидемиолог и заменица директора Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”.

Извор:Курир