Србима од Трампа по 1.200 долара!

Српским држављанима који су у Сједињеним Америчким Државама добили социјални број, председник Доналд Трамп је на рачун уплатио новчану помоћ од 1.200 долара због последица пандемије коронавируса.

Наиме, В. Ј. који је претходне две године радио на Аљасци – чистио и прерађивао рибу, остварио је ову новчану помоћ.

– Ко је ишао на Аљаску 2018. и 2019. и предао пореске пријаве, има право да добије новчану помоћ. Она је за држављане САД, пошто свако ко тамо ради, има социјални број на основу којег добија ову помоћ – рекао је В. Ј.

Међутим, нагласио је да им је Агенција за повраћај пораза рекла да не буду изненађени уколико им буду тражили новац назад.

– Једна тура људи је отишла у недељу директним летом из Београда за Дилинген. У једном хотелу су у карантину две недеље и све им је плаћено. Нјима је одмах уплаћен новац на рачун, а ми који смо у Србији и који смо затворили рачун, паре добијамо чеком. Чекам већ месец и по дана, јер је дуг процес, пошто кад чек дође овде, банка га шаље назад за Америку да би га они наплатили и тек онда га ми добијамо.

Трамп разматра да би грађани још једном требало да добију новчану помоћ од 1.200 долара, мада то још није сигурно, додаје наш саговорник.

На порталу сербиантимес.инфо пише да је Сенат недавно одобрио два трилиона долара за новчану помоћ. Реч је о индивидуалној помоћи, а њу може да добије свако ко има социјални број и да су пореске пријаве предали за 2018. и 2019. годину.

Извор: Директно