СРПСКА СТВАР САЗНАЈЕ! НОВЕ МЕРЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Ко не носи маску, скупо ће да плати! Казна од 20.000 до 150.000!

Казне се односе за непоштовање свих мера заштите које је прописала Влада Србије. Влада Србије прописала је низ мера заштите у борби против вируса корона, а ко их не буде поштовао може бити кажњен веома високим новчаним казнама.

Пре свега, мере заштите – маске, рукавице, физичка дистанца, обавезне су у јавном превозу и затвореним просторима, али и у баштама кафића и ресторана уколико је на том месту заједно више од двоје људи. Онај ко се буде упорно инатио и одбијао маску и друге мере заштите чека га пенал и до 150.000!
Наиме, Закон о заштити становништва од заразних болести предвиђа да владаможе увести ригорозније мере како би се обуздала епидемија коронавируса уколико поново букне. Стога, сви наши грађани који не буду носили заштитне маске ризикују да плате казну од 20.000 динара уколико се обистине страхови епидемиолога и број заражених коронавирусом почне нагло да расте од 18. маја!

Шта каже председница Прекршајног суда?

Председница Прекршајног суда Оливера Ристановић потврдила је да ће казна за неношење маски бити око 20.000 динара. – Уколико струка одлучи да ношење маски буде обавезно, свако ко прекрши ову меру платиће казну од 20.000. Свакако да се неће свако кажњавати за овај прекршај максималном казном. Постоји могућност да казна буде и испод законског минимума, рекла је за Информер. Сваки судија има право да ублажи казну уколико сматра да ће и мањи износ имати ефекта, али и обратно, ако неко упорно крши мере. Ту је онда максимална казна од чак 150.000 динара – објаснила је Ристановићева.

Обавезно ношење маски као једна од мера подразумеваће да се оне носе на свим јавним местима – тржним центрима, јавном превозу, али и у кафићима и ресторанима. Појачане епидемиолошке мере важиле би и за баште угоститељских објеката када је заједно за једним столом више од двоје људи, али и за све политичке и друге скупове на који долази велики број људи.

(Курир.рс)