СРС изнела низ података везаних за лоше функционисање јавног саобраћаја у Београду (ВИДЕО)

Српска радикална странка је на конференцији за медије изнела низ података везаних за лоше функционисање јавног саобраћаја у Београду. С обзиром да нико од градских функционера није реаговао, београдски одбор је званично упутио допис градоначелнику Београда, Зорану Радојичићу, са захтевом да нас обавести о стању у ЈКП „Београдски метро и воз“.

Тражене су информације и прецизни подаци о:

–  броју и структури запослених, висини њихових примања и висини средстава која се из градског буџета користе за пословање овог предузећа

– динамици изградње и коначним роковима за завршетак  прве линије метроа

–   оствареном напретку и о томе колико је  развој градских железница утицао на повећање броја путника, колико је тај развој утицао на смањење броја аутомобила на београдским улицама и коначно, колико је тај развој утицао на смањење гужви у саобраћају.

С обзиром да до данас није стигао одговор, српски радикали обавештавају јавност о подацима до којих су сами дошли и упозоравају на невероватну чињеницу да званични подаци показују да метро не мора ни да постоји да би предузеће које је формирано за непостојећи метро профитабилно пословало!

„Српски радикали упозоравају да градска власт нема право да без икакве контроле троши новац Београђана“, рекао је члан Централне отаџбинске управе Урош Кршић и додао да је Српска радикална странка спремна да већ после наредних избора за Скупштину града Београда покаже како се новцем својих суграђана располаже са пажњом доброг домаћина.

Извор: Српска ствар