СРС подржава отварање канцеларије представништва Министарства одбране Руске Федерације (ВИДЕО)

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ на данашњој конференцији рекао је да Српска радикална странка свесрдно подржава најављено отварање канцеларије представништва Министарства одбране Руске Федерације при Министарству одбране Републике Србије.

Он је истакао да је нелогично да НАТО пакт, који је бомбардовао Србију 1999. године, који је пре тога бомбардовао и Републику Српску, има своју канцеларију у Министарству одбране.

– Тражили смо да, у најмању руку, ако се већ Србија истиче неким залагањем за војну неутралност, своју канцеларију има и Министарство одбране Руске Федерације. Како су медији јавили, тај договор је постигнут и очекујемо ускоро да се отвори та канцеларија – рекао је Шешељ.

Радикали сматрају да нова влада под хитно мора да додели дипломатски статус припадницима руског дела особља  у Српско-руском центру за ванредне ситуације у Нишу.

Шешељ се осврнуо и на састав нове владе:

– Мандатар за састав нове владе, Ана Брнабић, и председник Републике Александар Вучић најављују да ће им приоритет бити борба против криминала и мафије. Они су то најављивали и 2012. године, па мало започели, па стали. Овога пута ми их упозоравамо да борба против организованог криминала и мафије мора започети у њиховим редовима и зато највише ишчекујемо да видимо каква ће им бити кадровска решења. Ако им се међу министрима опет појаве лица оних за које знамо да су огрезли у криминалу и да подржавају криминал, онда ћемо знати и бићемо начисто да нема ништа од праве борбе против мафије. Ту мислим на Зорану Михајловић. Ено опет она пркоси и најбољу оцену даје оном Поледици који је недавно хапшен па пуштен да се брани са слободе, ужива потпуну њену подршку иако је у крупном криминалу. То значи да,  ако се опет ту нађе Златибор Лончар или Небојша Стефановић, знамо одмах на чему смо.  Хоћемо владу од некомпромитованих људи, а онда ћемо их после критиковати и за конкретне грешке кад заслуже, али у старту да знамо да нису компромитовани ниједном крупном афером. Зато ово троје не би смело да има место у влади, по мишљењу Српске радикалне странке – истакао је Шешељ.

Шешељ је рекао да су радикали спремни да буду конструктивна опозиција да учествују у свим врстама разговора и преговора око интервенција у изборном законодавству. Он сматра да треба спречити да једна политичка партија убудуће може да скупља потписе за 14 других странака и да вештачки омогући њихово учешће на изборима.

Он сматра да треба да се забрани свако подмићивање грађана, подела намирница пред изборе, хране, производа за кућне потрепштине, хигијенских производа, чак и беле технике, чак и телевизора. Што се тиче заступљености у медијима Шешељ сматра да треба број странака да се сведе на разумну меру и да буду равноправно заступљене у медијима.

– Измишљена је цела једна категорија људи, цела једна професија, која личи и на старлете, та професија се назива политички аналитичари. О чему они паметују, види се одмах – ко их плати, говоре њему у прилог. А раније смо имали, у време Милошевића смо имали сучељавање представника политичких странака, па су они размењивали мишљење, па су се хватали укоштац око појединих идеја или појединих поступака – рекао је Шешељ.

Извор: Српска ствар