ССП: Ко је одредио да Црвена Звезда и Партизан добију по милион евра

Одбор за спорт Странке слободе и правде (ССП) упитао је данас ко је и на бази ког критеријума одредио да Црвена Звезда и Партизан добију по милион евра, док клубови Прве лиге добијају по 50.000 евра, а клубови друге лиге, као и женски клубови, по 25.000 евра.

У саопштењу ССП наводи се да је неспорно да су Црвена Звезда и Партизан два највећа српска клуба, али да се поставља питање шта држава плаћа народним парама када су носиоци игре у оба клуба скупи страни играчи који нису гаранција европских успеха.
“Да ли је заправо на овај начин купљен мир дела навијача и заташкан спор на релацији Човић Остојић на уштрб српске кошарке и свих оних клубова у којима тренери скоро на добровољној основи уче неке нове шампионе основама кошарке, али и фер-плеју и пристојности које нам у друштву недостају”, навели су из ССП-а.

Они су додали и да је “добра вест” када Министарство спорта подели 10 милиона евра за клубове у Србији, који се боре да у условима економске кризе наставе да функционишу и да се такмиче.

Извор: Бета