ССП: Министар Мали је одговоран за губитак 600 милиона евра

Члан Председништва Странке слободе и правде Душан Никезић изјавио је да ће министар финансија Синиша Мали бити одговоран што ће српски буџет изгубити 600 милиона евра, док ће Етихад зарадити скоро 200 милиона евра и да ће за такве потезе “одговарати кад-тад”.

“Кад једном плагираш докторат, онда си увек у сукобу са струком, још једном је потврдио лажни доктор Синиша Мали”, рекао је Никезић уз питање да ли је министар Мали баш у толиком сукобу са знањем, или је можда у сукобу интереса, саопштио је ССП.

Никезић је навео да је два дана након што је Фискални савет изнео прецизне податке о милионским губицима Ер Србије у свакој години пословања, који су премашили укупан капитал фирме и на крају 2021. ће износити скоро 600 милиона евра, Мали изјавио да је Ер Србија до почетка ове године пословала позитивно.

Додао је да је Мали заједно са Александром Вучићем и Млађаном Динкићем, правио штетни уговор са Етихадом и годинама био председник Наџорног одбора заједничке компаније и закључио да “зато ‘Ер Србија’ никад и није била национална авио компанија, већ механизам за финансирање ‘Етихада'” наведено је у саопштењу.