ССП: Шта је Вулин радио у нишкој полицији јутро након несреће у којој су страдали дете и синдикалац

Странка слободе и правде (ССП) затражила је од начелника нишке полиције да каже јавности ко је возио аутомобил “ауди” који је 4. јануара у Нишу усмртио 12-годишње дете и повереника синдиката Слога за Јужну Србију и председника синдиката Слога у компанији “Филип Морис” Дејана Илића (48).

Они захтевају да се каже и шта је министар полиције Александар Вулин радио у Полицијској Управи за Ниш јутро након трагедије без присуства медија и упитали шта се то крије.

“Ми у Нишу знамо чији је син бахати возач аудија, али не знамо ко је тачно наредио полицији да то крије”, наводи се у саопштењу ССП.

Из те странке су затражили да се каже и ко је одговоран за то што полиција није реаговала иако су грађани данима пријављивали бахату вожњу и фамозни ‘ауди’.

“Да је полиција реаговала спречио би се фатални исход”, навели су из нишке ССП.

Упитали су начелника и зашто се, као први човек задужен за безбедност у граду, није обратио узнемиреној јавности и зауставио конфузију изазвану половичним и нетачним информацијама о броју жртава и полу друге жртве, већ је дозволио да медији нагађају и додатно потресу већ потресене грађане.

“Шта још треба да се деси па да поднесете оставку, будући да не можете или Вам неко не дозвољава да радите свој посао”, питали су они.

Из ССП су оценили да је Ниш небезбедан град где је “пребрза, бахата вожња привилегованих татиних синова већ коштала живота неке људе”.

“Колико још синова, ћерки, очева, супруга, пријатеља треба да страда да би полиција почела да ради свој посао и престала да штити људе блиске режиму”, упитали су из ССП-а и оценили да закон у овој земљи није исти за све.

Нишки ССП је упутио саучешће породицама страдалих и поручио властима да се ова несрећа неће заташкати.

“Неко може да пређе улицу ван пешачког прелаза и да оде у затвор ако не плати казну, а неко може да убије и да добије наногицу”, закључује се у саопштењу.

Извор: Бета