ССП: Вучић одбио да ода пошту погинулима да би избегао полемике

Странка слободе и правде (ССП) оценила је данас да је председник Србије Александар Вучић полагањем венца на Споменик незнаном јунаку а не на Споменик погинулима у ослобађању Београда у Другом светском рату, покушао да “манипулише мртвима зарад политичког рејтинга”.

Он је како је је у саопштењу ССП навео, на Дан ослобођења Београда у Другом светском рату, одбио да ода пошту погинулима у ослобађању града 1944. и уместо тога јуче је положио венац на споменик који је подигнут 1938. године у част погинулих у Првом светском рату.

“Александар Вучић је ово урадио да би избегао полемике о историјским догађајима те 1944, иако су чињенице да је Београд био окупиран од стране нацистичке Немачке, а ослободили су га партизани уз помоћ Црвене армије”, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је после ослобођења комунистички режим извршио бројне злочине у којима је убијен велики број људи лажно оптужених за сарадњу са окупатором.

“Време је да престанемо да се делимо и да научимо да поштујемо и памтимо све који су своје животе дали за слободу Србије, а време је и да са власти оде онај који зарад очувања политичког рејтинга манипулише и мртвима” навела је ССП.

Извор: Н1