ШТА ЋЕ СТАВИТИ НА ТЕРЕТ БРАНУ МИЋУНОВИЋУ? Контроверзни никшићки бизнисмен из хотела право у ћелију, одређено му задржавање

ЈЕДАН од двојице мушкараца, ухапшених са Браниславом Браном Мићуновићем (68) прекјуче, на Бадњи дан у Будви, током саслушања у Основном тужилаштву у Котору, рекао је да су пронађени пиштољи његови.

Адвокат Данило Мићовић, Мићуновићев бранилац, рекао је да Вујовић и Мићуновић нису телохранитељи већ пријатељи Брана Мићуновића.

Контроверзни бизнисмен је ухапшен након што је са обезбеђењем напустио хотел “Сплендид” у Бечићима и упутио се ка граду. Претходно је полиција зауставила возило у којем је био, као и још једно из његове пратње. Током претреса, пронађена су два пиштоља у другом аутомобилу у ком је било Мићуновићево обезбеђење.

Он је са још неколико људи саслушан у Центру безбедности. После тога је њему и још двојици момака одређено полицијско задржавање до 72 сата. Адвокат Данило Мићовић саопштио је да његов клијент Мићуновић нема никакве везе са одузетим оружјем, тврдећи да пиштољи нису пронађени у возилу у ком је он био.

– Полиција ради свој посао и сигурно ће утврдити чије је оружје. Мићуновић не носи оружје – рекао је адвокат Мићовић. – Он је пошао кући где је планирао да прослави Бадњи дан и Божић са својом породицом. Тврдње да је кренуо на Цетиње на паљење бадњака нису тачне.

Хапшење Мићуновића деловало је прилично шокантно код обичних грађана, али и њему блиских људи. Годинама је важио за недодирљивог и блиског пријатеља председника Црне Горе Мила Ђукановића. Његовим привођењем, верују многи, послата је јасна порука нове власти, да у Црној Гори нема више заштићених.

Потпредседник Владе Дритан Абазовић, после хапшења Мићуновића, честитао је директорима и свим припадницима Управе полиције и Агенције за националну безбедност, на професионално обављеним задацима.

– Мир и сигурност предуслов су сваког напретка, а сви грађани морају бити једнаки пред законом. То важи и за Бранислава Мићуновића и активности полиције немају никакве везе са његовим верским, националним или политичким опреде    љењем, већ са Уставом и законима ове земље – поручио је Абазовић.

И председник Покрета за промене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић огласио се на “Твитеру” поводом хапшења Мићуновића:

– Подржавам акцију полиције и хапшење шефа ОКГ из Будве Брана Мићуновића. Само да не буде акција спортских риболоваца: ухвати-пољуби-пусти. Очекујем да буде процесуиран због утаје пореза и прања пара око изградње хотела “Хармонија” у Бечићима. За почетак!

Мићуновић се годинама доводи у везу са многим криминалним пословима, али сви ти наводи никада нису доказани! Био је осумњичен за убиство Никшићанина Радована Раца Ковачевића испред Клиничког центра у Подгорици. Претходно је Ковачевић тешко рањен, а онда је убица док је он лежао на носилима поново пуцао и завршио свој крвави посао.