Стаматовић: Раздвојити датум одржавања локалних и парламентарних избора

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић оценио је да главни захтев опозиције треба да буде раздвајање датума одржавања локалних и парламентарних избора у Србији, саопштено је данас.

“Здрава Србија сматра да је од изузетне важности да се одмах прекине са досадашњом погубном праксом спајања избора за народне посланике и председника државе и избора за одборнике у локалним скупштинама у истом дану, а да се свакодневни проблеми грађана у њиховим срединама морају ставити у први план, што ће се постићи искључиво стриктним поделама изборних година”, навео је Стаматовић у писаној изјави.

Према његовим речима, из политичког искуства Здраве Србије, чији одборници учествују у раду општинских и градских скупштина, та странка оцењује да је за избор одборника важан персонални кредибилитет и способност за решавање конкретних локалних проблема, почев од инфраструктурних и комуналних питања до побољшања животних услова и потреба грађана, што се не може упоредити са високом државном политиком.

Он је навео да је неопходан састанак власти и опозиције о изборним условима, било уз посредовање представника Европске уније или не.

Извор: Политика