“Стефан Немања стиже камионима за нови васкрс Србије”

“Споменик симболично значи да Србија поново поштује своју историју и да се поносимо нашим средњим веком када смо били значајна европска држава. Споменик Стефану Немањи значи нови васкрс Србије која је поново водећа економска, политичка и војна сила Балкана и културно средиште региона”, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је оценио да је постављање овог споменика, после осам векова, исправљање неправде и стварање историје јер ће тај споменик на Савском тргу стајати вековима. Он је данас најавио и да ће до краја наредне недеље у престоницу стићи још четири камиона са деловима споменика Стефану Немањи.

– Прва фаза постављања споменика се успешно приводи крају. Споменик постављају мајстори из Русије који су 10. августа дошли у Србију. Сада је време да до краја наредне недеље започне друга фаза када буду стигла четири нова камиона са деловима споменика – рекао је Весић за Студио Б.

Последња два камиона са деловима споменика очекују се око 15. септембра када у Србију долази вајар Александар Рукавишников који ће лично надгледати постављање споменика, рекао је Весић.

Он је истакао да већина грађана Србије подржава подизање споменика Немањи, а то ће се видети по посети споменику, Савском тргу и будућем Теслином музеју у згради старе Железничке станице.

– Грађани ће дати најбољи одговор лажној српској елити чије срце очигледно није у Београду, већ на Брионима – поручио је Весић.

Извор: Директно