Стефановић: Ако буде уведен, обавезни војни рок ће важити једнако за све

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да ће одлука о редовном служењу војног рока, уколико буде донета, важити једнако за све младе и одбацио тврдње да ће војни рок моћи да избегну они који плате.

„Лажна брига за сељачку и радничку децу коју данас показују одредјени политичари бившег режима толико је лицемерна да је тешко и коментарисати је. Колико им је стало до те деце и наше земље, демонстрирали су већ док су били на власти када су оставили без посла родитеље исте те деце, распродали и позатварали фабрике и разорили привреду Србије“, рекао је Стефановић.

Стефановић је у саопштењу навео да би војна обавеза важила за све младе без обзира на материјално стање.

„При том, свакодневно измишљање лажних теза о војном року, наводну забринутост за сиротињу и стање у војсци слушамо ни мање ни више него од људи који су Војску Србије размонтирали и ослабили да је имала један и по исправан авион после њихових трансформација и који су, не питајући народ, хтели да је уведу у НАТО“, рекао је Стефановић.

Он је додао да ће Србија наставити да јача своју војску у интересу нашег народа. ; ; ;

„Војска је не само наша дика и понос, већ и бедем сигурности наше отаџбине јер одвраћа свакога макар и од помисли да би могао да је угрози. Јака војска гарантује стабилности, а тиме и даљи развој Србије и бољу будућност деце и младих у нашој земљи“, навео је Стефановић.

Извор: Н1