Стефановић: Ко је из редова државе сарађивао с криминалцима, биће санкционисан

“Држава ће одлучно показати да уме да се одупре сваком облику криминала и да санкционише оне из редова државе, који су са тим криминалцима сарађивали, помагали или давали информације”, рекао је министар одбране Небојша Стефановић после седнице Савета за националну безбедност.

Седницом је председавао председник Србије Александар Вучић.

Према речима Небојше Стефановића теме су биле ситуација на Косову и Метохији, борба против организованог криминала и потребе снага безбедности Србије.

Како је испричао Стефановић, Србија наставља борбу против организованог криминала и супротставља се организованим криминалним групама.

„Анализирали смо где су везе организованог криминала са појединим представницима државних органа, што ће држава санкционисати. Ове акције које сте видели имаће свој наставак или нове акције, не само против ове криминалне групе, већ и других које делују на територији Србије. Држава ће одлучно показати да уме да се одупре сваком облику криминала и да санкционише оне из редова државе, који су са тим криминалцима сарађивали. Разговарали смо шта је потребно да се оснаже државни органи, да би овај посао могли лакше да обаве и да грађани имају безбедност“, рекао је Стефановић.

Подсећамо, припадницима криминалне групе Вељка Беливука одређен је притвор до 30 дана, а међу кривичним делима која им се стављају на терет су и тешка убиства, производња и стављање у промет опојних дрога, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

Говорећи о ситуацији на Косову, министар одбране је рекао да се разговарало о „сложеној ситуацији у политичком и безбедносном смислу“ и о томе шта предузимају државни органи да очувају безбедност српског становништва.

„Желимо да заштитимо безбедност српског становништва и анализирамо све изазове, а ситуација је све сложенија, видели сте поједине честитке за Дан државности. У сарадњи с Кфором да наставимо да штитимо стабилност и безбедност српског становништва, да покажемо да смо озбиљни и одговорни партнери и да пошаљемо јасну поруку да никакав погром нећемо дозволити“.

Извор: Н1