СТИЖЕ РЕАКЦИЈА ДРЖАВЕ: Ево шта чека Обрадовића и његове следбенике након ДИВЉАЊА ИСПРЕД СКУПШТИНЕ

Лидер Двери се крије иза посланичког имунитета

Министар полиције Небојша Стефановић рекао је данас коментаришући инцидент испред Скупштине да се нада да нико више неће помишљати на насиље као вид политичке борбе.

Стефановић се осврнуо и на наводе да је народни посланик Марјан Ристичевић, кога је руља коју је предводио лидер Двери Бошко Обрадовић бацила на под и тукла, држао нож у рукама.

– Ристичевић у руци заиста држи привезак од кључева – каже министар Стефановић који сматра да је СЗС намерно пласирао ту лаж. – Покушавају да од жртве направе зликовца. Види се на неколико телевизијских снимака како Ристичевић држи кључ.

Нема ни потребе, сматра министар Стефановић, да се каже шта држи у руци, већ да свако може сам да закључи.

У наредном периоду биће пред прекршајним судом суђено лицима која су јуче након инцидента испред Скупштине ухапшена. Додаје и да лидера Двери Бошка Обрадовића није могуће ухапсити због посланичког имунитета.

– Надам се и да нико више неће помишљати на насиље као вид политичке борбе. Обрадовић као народни посланик има имунитет. Нико не може бити приведен као народни посланик уколико није затечен у извршењу кривичног дела за које је запрећена казна затвора од пет и више година. Полиција и тужилаштво могу да му напишу прекршајну или кривичну пријаву што зависи од тужилаштва – појашњава Стефановић.

Министар додаје да ће процес ићи у редовном поступку.

– То значи да неће бити привођења, али ће се Обрадовић појавити пред судом или тужилаштвом да образложи своје поступке и да се поведе поступак против њега. То сада зависи од других државних органа, али некад ми се чини да они споро реагују и као да постоји извесна доза претераног опреза – рекао је Стефановић.

Лидер Двери и његове присталице, подсећамо, напале су јуче испред Народне скупштине министра здравља Златибора Лончара и народне посланике владајуће већине.

Извор: Србија Данас